Marketplaces

Een steeds meer opkomend fenomeen zijn de zogenaamde online marketplaces.

Dit zijn websites waarop producten van andere bedrijven of van particulieren aangeboden worden. Deze aanbieders staan normaal gesproken dan een deel van hun opbrengst af aan de marketplace waar ze gebruik van maken. Bekende voorbeelden van marketplaces zijn Bol.com en Marktplaats en begin 2020 maakte ook Amazon zijn intrede in Nederland. Inmiddels is duidelijk dat marketplaces als Bol.com en Amazon een duidelijk marktaandeel hebben veroverd. Daarom kan het de moeite waard zijn om niet alleen in de traditionele zoekmachines te adverteren, maar ook op online marketplaces.

Het adverteren op een marketplace is meestal niet ingewikkeld.

In verschillende opzichten lijkt het op het adverteren in Google Shopping. Je hebt namelijk een productfeed nodig die vervolgens op een zo optimaal mogelijke manier ingericht moet worden. Hier kunnen wij goed bij helpen. Op die manier zorg je ervoor dat je producten zo goed mogelijk voor het voetlicht worden gebracht.

Inmiddels hebben we bij Aspen Digital al meerdere klanten geholpen met het adverteren op marketplaces. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vooral contact met ons op!