Technische SEO

Het is van groot belang dat je website technisch in orde is, zodat de zoekmachine gemakkelijk een duidelijk beeld kan vormen van jouw domein. Zoals je weet, hebben zoekmachines zoals Google het doel om de gebruikers het meest relevante antwoord op de zoekopdracht te kunnen bieden. Dit doen ze door bijna het gehele web te scannen (te crawlen) en daarvan een database op te bouwen. Daarmee kunnen ze, op het moment van een zoekopdracht, de meest geschikte resultaten uitleveren aan de gebruiker. Ook de techniek speelt een rol in de uiteindelijke positie van een pagina in de zoekresultaten.

Techniek helpt de zoekmachine bij het crawlen

Google werkt in dit opzicht met een soort beloningssysteem: des te makkelijker (en sneller) het is om een compleet beeld van een pagina te krijgen, des te hoger je de pagina in de zoekresultaten terug zal vinden (voor relevante zoekopdrachten). Wij weten als geen ander hoe jouw website de juiste signalen aan de zoekmachine kan geven. Op basis van de nieuwste inzichten optimaliseren we onder andere de laadsnelheid, URL-structuur, instructies voor de crawler (denk aan robots.txt en canonicals), statuscodes en andere technische aspecten, zodat de zoekmachines precies weten waar ze moeten zijn.

Gebruiksvriendelijkheid van je website

Naast het gemak voor de zoekmachine is er natuurlijk ook het gebruikersgemak. Is je website bijvoorbeeld traag, dan zal je onnodig bezoekers verliezen omdat zij het geduld niet hebben om te wachten tot de pagina geladen is. Als je niet de juiste beveiliging hebt, dan wordt je pagina als onveilig gemarkeerd en ook dat schrikt de gebruiker af. Zijn er video’s die niet laden, links die niet werken of is je website te ingewikkeld, dan zijn bezoekers ook snel weer vertrokken. De tweede reden waarom techniek zo belangrijk is voor SEO, is omdat de zoekmachines (en dan voornamelijk Google) bijzonder veel waarde hechten aan gebruiksvriendelijkheid.

Onze SEO-specialisten signaleren elke verschuiving

Onze software crawlt jouw site zoals Google dat doet. Zijn er zaken die technisch niet in orde zijn, dan wordt dit direct gezien en geanalyseerd, vervolgens trekken onze specialisten aan de bel en voorzien ze jou of je webbouwer van adequaat advies.

Meer lezen over de techniek achter de website?

Wil je meer lezen en leren over het technische aspect van SEO? Bekijk dan eens de blog op onze website! We hebben stukken over uiteenlopende zaken die relevant zijn op het gebied van technische zoekmachine optimalisatie.