Vergelijk en verrijk

Van de top 10 van jouw focuszoekterm worden de paginateksten opgehaald, geanalyseerd en vergeleken met de tekst op jouw pagina die voor dezelfde term vindbaar moet zijn. Hier rolt een vergelijkingsscore uit en daarnaast zie je exact welke onderwerpen in jouw tekst zijn onderbelicht.

Wat belangrijk is om te weten, is dat dit geen ‘voeg 6 keer het woord X toe’-analyse is. De zoekmachine is slimmer en beter dan dat. Deze SEO-content assistent geeft je nieuwe inzichten door in kaart te brengen hoeveel verschillende concurrenten een thema bespreken en geeft jou ook de context van op welke manier het onderwerp besproken wordt.

Deze context is cruciaal en zorgt ervoor dat je gemakkelijk een extra alinea kunt toevoegen, in plaats van te gissen hoe je het onderwerp in de bestaande tekst moet verwerken.

Content Performance Scan – een globale overview van hoe goed jouw pagina content-technisch presteert ten opzichte van je concurrentie.

De analyse werkt ook als je nog geen content hebt

Ook als jij voor een bepaalde pagina nog geen tekst hebt of een nieuwe pagina wilt aanmaken, is deze analyse erg nuttig. Je ziet namelijk op voorhand welke onderwerpen op concurrerende pagina’s voor jouw hoofdzoekwoord worden besproken en deze onderwerpen zijn ook op basis van belangrijk naar minder belangrijk gesorteerd.

Door de adviezen te gebruiken, is jouw geschreven tekst direct van hoge kwaliteit, omdat je goed inspeelt op de behoefte van jouw doelgroep. Daarnaast voorkom je dat de tekst cruciale informatie mist, die andere concurrenten wel hebben verwerkt. Dit risico loop je wel wanneer je handmatig een tekstconcurrentieanalyse doet en bekijkt welke onderwerpen de concurrentie bespreekt.

Bespaar tijd op grote schaal

Deze analyse bespaart jou 1 tot 2 uur onderzoekstijd (per pagina!) bij complexere teksten (bijvoorbeeld de financiële branche), terwijl de tekst inhoudelijk gezien juist sterker wordt dankzij de datagedreven adviezen.

Met duidelijke, praktische contentadviezen verbeteren wij jouw contentscore, zodat jouw website beter wordt beloond door Google dan jouw concurrenten.

Vraag een vrijblijvende content performance scan aan!

Wat je krijgt

✓ Helder overzicht van gemiste kansen
✓ Direct inzicht in de impact hiervan
✓ Concrete actiepunten voor het oplossen gemiste kansen
✓ En dat allemaal uitgelegd door een specialist in een (video)call!

Wil jij zien waar we jouw website nóg beter kunt maken?

Vul je gegevens in, en we nemen binnen één werkdag contact met je op!