Relevantere content = Beter ranken

De inhoud van jouw website staat altijd aan de basis van jouw vindbaarheid. Heb je een website of pagina met irrelevante inhoud, dan zal deze vindbaar worden voor irrelevante onderwerpen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Het doel van content is het bereiken en overtuigen van jouw doelgroep(en). Behulpzame en relevante content speelt hierin een cruciale rol.

Maar hoe kom je erachter of jouw content relevant genoeg is? Wat is precies behulpzaam? Welke dingen mis je nog op jouw pagina's? Antwoord op die vragen kunnen wij je geven met onze SEO content-analyses. Onze analyses worden door onze SEO-specialisten uitgevoerd en zijn gebaseerd op realtime zoekresultaten van voor jou relevante zoekwoorden.

Vergelijk en verrijk

Van de volledige top 10 halen we de content op en deze analyseren en vergelijken we met jouw content. Dit kunnen we voor elke zoekterm doen. Het maakt dus niet uit hoe niche een zoekterm is, wij kunnen deze analyseren. Uit deze analyse rolt een contentscore en zien we vrij direct welke onderwerpen onderbelicht zijn in jouw content.

Dit is geen ‘voeg 6 keer het woord X toe’-analyse. Zoekmachines worden slimmer en deze achterhaalde manier van optimaliseren kan je nu beter vermijden. Deze SEO-content assistent geeft je nieuwe inzichten door in kaart te brengen hoeveel verschillende concurrenten een thema bespreken en geeft jou ook de context van op welke manier het onderwerp besproken wordt.

Deze context is cruciaal en zorgt ervoor dat je gemakkelijk een extra alinea kunt toevoegen, in plaats van te gissen hoe je het onderwerp in de bestaande tekst moet verwerken.

Een globale overview van hoe goed jouw content presteert ten opzichte van de top 10.

Een globale overview van hoe goed jouw content presteert ten opzichte van de top 10.

Nieuwe content creëren?

Ook als jij voor een bepaalde pagina nog geen tekst hebt of een nieuwe pagina wilt aanmaken, is deze analyse erg nuttig. Je ziet namelijk van tevoren welke onderwerpen op concurrerende pagina’s voor jouw zoekwoord worden besproken en deze onderwerpen zijn ook op basis van prioriteit gesorteerd. Het geeft je alle nodige inzichten om in één keer een geweldige content te creëren.

Door de adviezen toe te passen, is jouw geschreven tekst direct van hoge kwaliteit, omdat je goed inspeelt op de behoefte van jouw doelgroep. Daarnaast voorkom je dat de tekst cruciale informatie mist, die andere concurrenten wel hebben verwerkt. Dit risico loop je wel wanneer je handmatig een tekstconcurrentieanalyse doet en bekijkt welke onderwerpen de concurrentie bespreekt.

Bespaar tijd op grote schaal

Deze analyse bespaart jou 1 tot 2 uur onderzoekstijd (per pagina!) bij complexere teksten (bijvoorbeeld de financiële branche), terwijl de tekst inhoudelijk gezien juist sterker wordt dankzij de datagedreven adviezen.

Met duidelijke, praktische contentadviezen verbeteren wij jouw contentscore, zodat jouw website beter wordt beloond door Google dan jouw concurrenten.

Vraag een SEO content-scan aan!

Wat je krijgt

✓ Helder overzicht van gemiste kansen
✓ Direct inzicht in de impact hiervan
✓ Concrete actiepunten voor het oplossen gemiste kansen
✓ En dat allemaal uitgelegd door een specialist in een (video)call!

Wil jij zien waar we jouw website nóg beter kunt maken?

Vul je gegevens in, en we nemen binnen één werkdag contact met je op!