Waarom SEO?

De organische zoekresultaten kunnen een boost geven aan de prestaties van jouw website. Hoe hoger je staat, hoe meer mensen je zien en des te meer potentiële gebruikers je website bereiken.

Door te optimaliseren voor de zoekmachine kan je jouw zichtbaarheid vergroten. Dit kan je op verschillende manieren doen. Door goede techniek en relevante content te combineren met autoriteit zorg jij ervoor dat je optimaal zichtbaar wordt in de zoekresultaten. SEO kan jouw website, bedrijf of producten helpen duurzame zichtbaarheid te creëren in de zoekresultaten. Een uitstekende manier om jouw markt te bereiken!

Vrijblijvend in gesprek?

SEO: Wat is dat?

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het proces van verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten. Binnen Search Engine Optimization valt onder andere het optimaliseren van technische aspecten, verbeteren van de content en het groeien in autoriteit. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de zichtbaarheid, zodat gebruikers jouw website makkelijker vinden via zoekmachines. 

Organisch groeien, hoe werkt dat?

Het laten groeien van je zichtbaarheid in de zoekresultaten is dus cruciaal voor de prestaties van jouw website. Maar hoe doe je dat precies? Met het antwoord op die vraag houden wij ons dagelijks bezig. Met meer dan 15 jaar ervaring hebben wij ondertussen honderden websites naar de top van de zoekresultaten gebracht.

Dat doen we graag, want elk SEO-project is weer anders en elk bedrijf dat we adviseren heeft weer andere wensen, doelgroepen, producten of een ander budget. Wij passen ons naadloos aan op datgene wat jij nodig hebt om succesvol te worden in de organische zoekresultaten.

De SEO-succesformule

Autoriteit

Relevante backlinks

Traffic

Duurzame groei

SEO met data als basis

Onze tooling en databases stellen ons in staat grote hoeveelheden data te verzamelen, te verwerken en te visualiseren. Voor tienduizenden zoekwoorden halen we dagelijks posities op (met meerdere jaren aan historische data). Over deze data laten we krachtige analyses los en kunnen we dagelijks problemen, verbeterpunten en groeikansen voor jouw website signaleren. Deze gieten we in concrete adviezen, zodat jij tijdig kan acteren op álle kansen die er liggen. Op korte termijn effect zien van SEO? Dat kan alleen met onze unieke analyses!

Dit is een greep aan analyses die we uitvoeren om onze klanten naar de top van de markt te brengen. Hiernaast richten wij ons altijd op de best-practice binnen de markt en volgen onze specialisten dagelijks de trends binnen het SEO-vakgebied. Altijd up-to-date, zodat we jou altijd snel van het beste advies kunnen voorzien!

Na- en voordelen van SEO

SEO is een optimalisatieproces waar de lange adem enorm belangrijk is. Er zitten op dat vlak ook verschillende voor- en nadelen aan het doen van SEO. Die zullen we hieronder voor je toelichten. Het is belangrijk om te weten waar je aan toe bent, voordat je begint met optimaliseren.

Nadelen

De voornaamste nadelen van SEO zijn:

 • Lange termijn visie nodig, waar je bij andere kanalen op korte termijn effecten kan zien.
 • Lastiger specifieke klanten en gebruikers te vinden dan andere kanalen.
 • Investering betaald zich pas op lange termijn terug.
 • Regelmatige aandacht en tijdsinvestering is nodig.

Voordelen

Naast de nadelen zitten er ook veel voordelen aan het doen van SEO, namelijk:

 • Duurzame (en op lange termijn) bron van verkeer.
 • Gebruikers vinden in alle verschillende fases van het aankoopproces.
 • Op lange termijn lagere kosten per acquisitie dan andere kanalen.
 • Door goede monitoring altijd up-to-date marktinformatie (relevant voor andere kanalen).

SEO-successen

 • Boodschappen
 • Dakdragerwinkel
 • De Houtgroothandel
 • +1800% ROAS in 2022
  +800% Omzetgroei binnen 2 jaar
  +185% SEO Marktaandeel
  boodschappen front
 • +209% organische bezoekers
  +240% omzet uit organisch verkeer
  #1 posities voor zoekwoorden
  dakdragerwinkel front
 • +400% Google Ads rendement
  +321% Google Ads omzet in 2 jaar
  dehoutgroothandel front