Wat is SEO?

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het proces van verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten. Binnen Search Engine Optimization valt onder andere het optimaliseren van technische aspecten, verbeteren van de content en het groeien in online autoriteit. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de winstgevendheid, door meer relevante, converterende gebruikers te bereiken.

SEO bij Aspen Digital

Bij Aspen Digital zijn we dagelijks bezig voor onze klanten om te monitoren, te optimaliseren en de successen te vieren. Met onze ervaring, eigen tooling en flexibele samenwerkingen helpen wij klanten al meer dan 15 jaar om succes te hebben in de organische zoekresultaten. Benieuwd? Neem dan eens contact op! 

Is SEO relevant voor jouw website?

SEO kan een meerwaarde zijn voor jouw onderneming, bedrijf of organisatie. Er zijn verschillende redenen om wél aan zoekmachine-optimalisatie te doen:

 • Jouw doelgroep is actief (online) op zoek naar jouw producten, diensten of informatie.
 • Jouw product of dienst kan zich online onderscheiden en de aandacht trekken.
 • Jouw propositie is uitstekend online te etaleren.
 • Je wilt altijd online zichtbaar kunnen zijn, zonder voor elke klik te hoeven betalen.
 • Je wilt duurzame groei, waarbij je op lange termijn succes kan behalen en behouden.  

Spreekt een (of meerdere) van deze redenen jou aan? Dan is SEO voor jou relevant. We raden je dan aan een SEO-quickscan aan te vragen, zodat we samen kunnen ontdekken waar voor jou de mogelijkheden liggen.

 

De pijlers van SEO

Content

Hoe relevant jouw website of pagina is voor een bepaald onderwerp, hangt grotendeels af van de kwaliteit en relevantie van jouw content. Heb jij content die naadloos aansluit bij datgene wat een gebruiker van de zoekmachine zoekt? Dan is de kans vele mate groter dat jij goed zichtbaar zal zijn in de zoekresultaten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor irrelevante content! Die zal alleen zichtbaar zijn voor irrelevante zoekopdrachten.

Autoriteit

Een groot onderdeel van het zoekmachine-algoritme is autoriteit. Dit maakt het zo dat websites die voor een bepaald onderwerp als autoriteit gezien worden, voor dat onderwerp goed zullen scoren. Met een verhoogde autoriteit (ten opzichte van concurrentie) zal je dan ook makkelijker hoge posities in de zoekresultaten kunnen bekleden, omdat jij als autoriteit bekend staat!

Lees verder: Linkbuilding

Techniek

De techniek van de website is in feite een framework waarin al jouw SEO-uitingen tot recht moeten komen. Heb je perfecte content gecreëerd, maar laadt dit incorrect in of kan de zoekmachine deze content niet vinden, dan is al jouw energie voor niks geweest. Een goede technische basis draagt bij aan verbeterde gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker, maar ook voor de zoekmachine.

Lees verder: Technische SEO

Strategie

Om op een behapbare manier met deze pijlers aan de slag te gaan, de juiste prioriteiten te stellen en op korte én lange termijn resultaat te behalen is er een duidelijke strategie nodig. Samen met onze klanten zetten wij een koers uit die past bij hun doelstellingen, producten, diensten en doelgroep. Met de combinatie van deze belangrijke aspecten kunnen we samen successen behalen!


Zij gingen je voor

Wij hebben al voor vele prachtige merken en bedrijven mogen werken. Ons doel is het hetzelfde als die van hen: duurzame, organische impact maken.

Wil jij net als zij ook meer uit jouw organische kanalen halen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze pagina of via de contactopties:

Contact

SEO voor OrangeFit SEO voor Superunie
SEO voor Tuinmeubelwereld SEO voor NIBC

SEO met data als basis

Onze tooling en databases stellen ons in staat grote hoeveelheden data te verzamelen, te verwerken en te visualiseren. Voor tienduizenden zoekwoorden halen we dagelijks posities op (met meerdere jaren aan historische data). Over deze data laten we krachtige analyses los en kunnen we dagelijks problemen, verbeterpunten en groeikansen voor jouw website signaleren. Deze gieten we in concrete adviezen, zodat jij tijdig kan acteren op álle kansen die er liggen. Op korte termijn effect zien van SEO? Dat kan alleen met onze unieke analyses!

Dit is een greep aan analyses die we uitvoeren om onze klanten naar de top van de markt te brengen. Hiernaast richten wij ons altijd op de best-practice binnen de markt en volgen onze specialisten dagelijks de trends binnen het SEO-vakgebied. Altijd up-to-date, zodat we jou altijd snel van het beste advies kunnen voorzien!

Na- en voordelen van SEO

SEO is een optimalisatieproces waar de lange adem enorm belangrijk is. Er zitten op dat vlak ook verschillende voor- en nadelen aan het doen van SEO. Die zullen we hieronder voor je toelichten. Het is belangrijk om te weten waar je aan toe bent, voordat je begint met optimaliseren.

Nadelen

De voornaamste nadelen van SEO zijn:

 • Lange termijn visie nodig, waar je bij andere kanalen op korte termijn effecten kan zien.
 • Lastiger specifieke klanten en gebruikers te vinden dan andere kanalen.
 • Investering betaald zich pas op lange termijn terug.
 • Regelmatige aandacht en tijdsinvestering is nodig.

Voordelen

Naast de nadelen zitten er ook veel voordelen aan het doen van SEO, namelijk:

 • Duurzame (en op lange termijn) bron van verkeer.
 • Gebruikers vinden in alle verschillende fases van het aankoopproces.
 • Op lange termijn lagere kosten per acquisitie dan andere kanalen.
 • Door goede monitoring altijd up-to-date marktinformatie (relevant voor andere kanalen).

SEO-successen

 • Boodschappen
 • Dakdragerwinkel
 • Intriplex
 • +114% meer reviews in 2 jaar
  +200% organische bezoekers
  boodschappen front
 • +209% organische bezoekers
  +240% omzet uit organisch verkeer
  #1 posities voor zoekwoorden
  dakdragerwinkel front
 • +400% Google Ads rendement
  +321% Google Ads omzet in 2 jaar
  laptop homepage intriplex 1